No show Tarief – Huisartsenpraktijk Acacia B.V. – LEEUWARDEN

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Acacia B.V.

Hier vindt u alle informatie terug over de praktijk en kunt u door naar het patientenportaal.

No show Tarief

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren sterk is toegenomen.

Waarom een “no-show” tarief?

Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts wil maken, neemt nog steeds toe. Helaas zien wij ook dat het aantal patiënten dat zonder bericht niet verschijnt op een afspraak, de laatste jaren is toegenomen.

Wanneer u niet verschijnt op een afspraak zonder dit door te geven, ontneemt u andere patiënten de mogelijkheid op die afspraak

Wij verzoeken u daarom met klem ons uiterlijk 24 uur voor uw afspraak te laten weten wanneer u niet in de gelegenheid bent om op uw afspraak te komen . De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd en wij kunnen die tijd voor een andere patiënt reserveren.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meld dit dan tot uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch via +31 (0)58 – 2127647 bij de assistente. Er wordt dan natuurlijk géén ‘no-show’ tarief berekend.

Hoogte van het “no-show” tarief

Indien u uw afspraak niet op tijd afzegt, zal er een no-show tarief in rekening worden gebracht. De tarieven die wij hiervoor hanteren zijn verschillend. De tarieven zijn 15 euro voor een enkel consult en 25 euro voor een dubbel consult.

“No-show” tarief praktijkondersteuner

Bij de praktijkondersteuner (POH) worden langere tijden voor een consult voor u gereserveerd. Voor een niet nagekomen afspraak bij de praktijkondersteuner hanteren wij daarom een tarief van 30 euro per consult.

Let op: de “no-show” factuur wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.